Over Stuvia

Sinds 2010 proberen wij studenten te helpen met hun studie. Een korte blik in de keuken van Stuvia.

Het verhaal

Stuvia is de marktplaats voor het kopen en verkopen van samenvattingen. De website is in 2010 gestart toen de oprichters zelf nog studeerden. Het idee is geboren uit een eigen behoefte: geld verdienen aan de samenvattingen en aantekeningen die je toch al schrijft en daarmee andere studenten van dienst te zijn.

Als student schrijf je het hele jaar door van alles en nog wat: college aantekeningen, samenvattingen, onderzoeken, cases, essays of je scriptie. Wat veel studenten zich niet realiseren is dat niemand anders dan 'zij' het auteursrecht bezitten over dat geschreven werk. Natuurlijk schrijf je al deze documenten met als uiteindelijk doel je vak of studie te halen, maar wat als je er tegelijkertijd ook geld mee kan verdienen?

office_12

Door schrijvers te belonen voor de uren die zij stoppen in hun samenvatting, is een omgeving gecreëerd waar kennis en kunde geld waard wordt. Lees alles over hoe Stuvia jou kan helpen met je studie of hoe jij geld kunt verdienen aan je samenvattingen.

Verkoper worden op Stuvia
Waarom Stuvia jouw beste studiemaatje is

De mensen

Stuvia is een kleine club mensen, bestaande uit Jaap (mede-oprichter), Martijn (mede-oprichter), Hugo (lead developer), Steven (developer), Serge (developer) en Diederik (developer). Aangevuld met een leger aan stagiaires en all-round medewerkers veroveren ze vanaf Amsterdam, Bali en Curaçao de samenvattingenwereld.